Innekatter njuter av extra bekvämligheter och skydd mot många sjukdomar, rovdjur och andra faror – till exempel bilar – som utekatter möts av. Faktum är att katter som uteslutande lever inomhus i genomsnitt lever minst dubbelt så länge som utekatter. Men innekatter möts istället av andra utmaningar. Lär dig mer om den speciella omsorg innekatter behöver och hur du kan göra för att hålla din innekatt så frisk och nöjd som möjligt.

OMSORG OM INNEKATTER: LEKBEHOV

Innekatter är inte alls lika aktiva eftersom de utsätts för färre stimuli och inte har lika mycket utrymme att röra sig på som utekatterna har. För att kompensera för miljön bör du försöka leka med din katt i minst 20 till 30 minuter varje dag. Försök att variera kattens lekrutin så att den blir ny och annorlunda. Lek i andra rum med nya varianter av lekarna och även nya leksaker. Ibland kan något så enkelt som en tvättkorg bli en katts nya favoritleksak. Kontrollväg också katten vid det årliga veterinärbesöket så att du vet att din katt behåller en hälsosam storlek

OMSORG OM INNEKATTER: BEHOV AV EN SKYDDAD PLATS

Katter behöver en plats dit de vet att de kan gå för att söka skydd och känna att de är trygga. Det är särskilt viktigt i hem med andra husdjur och små barn. Katter söker sig naturligt till platser högt upp för att känna sig trygga och säkra. För innekatter är en högt placerad utkiksplats, till exempel ett klösträd eller en monterad hylla, idealisk eftersom den är utom räckhåll för andra husdjur och barn och för att katten har en översikt över rummet när den vilar.

OMSORG OM INNEKATTER: KATTLÅDEBEHOV

En ren kattlåda är mycket viktig för kattens komfort och hälsa. Erbjud minst en kattlåda per katt. Alla lådor ska städas varje dag och kattsanden ska bytas ofta. Kattlådor ska också placeras på en privat plats på avstånd från områden där många rör sig och långt från kattens mat- och vattenskålar.

OMSORG OM INNEKATTER: HUD- OCH PÄLSBEHOV

Skicket på din katts hud och päls är en av de bästa indikatorerna på hälsa och välmående. Många innekatter kan få glanslös päls eller problem med torr och fjällande hud. Det kan uppstå på grund av torr luft från inomhusvärmen. I vissa fall kan en glanslös päls och ohälsosam hud bero på näringsbrist, allergi eller sjukdom och då bör din katt bedömas av en veterinär. Vårt CRAVE™ kattfoder med högt proteininnehåll innehåller en näringsprofil som stödjer blank päls och hälsosam hud.
De flesta katter älskar att borstas och daglig pälsvård med en borste eller kam som är säker att använda på katter brukar vara en trivsam stund för både dig och katten. Att borsta katten bidrar till att lossa lösa hår, vilket kan minska risken för att katten sväljer dem när den tvättar sig och därmed minskar också risken för att hårbollar bildas.

OMSORG OM INNEKATTER: NÄRINGSBEHOV

Eftersom innekatter brukar göra av med mindre energi behöver de mindre fett och färre kalorier. De behöver också få i sig tillräckligt mycket färskt vatten och intaget kan ökas med hjälp av en kombinerad torr-/våtfoder-diet. Kom alltid ihåg att se till att din innekatt har tillgång till färskt och rent vatten. Läs mer om de olika sorterna CRAVE™ kattfoder så att du kan hitta ett naturligt kattfoder av hög kvalitet som passar din innekatt.

CRAVE™ VARUMÄRKESTIPS

Philosophy image

SATISFY THEIR NATURETM

Philosophy image

MINIMUM 60 % ANIMALISKT URSPRUNG

Alla våra CRAVE™-recept är skapade med animaliskt protein av hög kvalitet, eftersom vi tror att man bör lyssna på och respektera djurets sanna natur.

high protein

HÖGT PROTEININNEHÅLL

Proteinrika dieter innehåller de näringsämnen som krävs för ett starkt och hälsosamt husdjur, och har den smak de älskar och ger dem energi att leka.

grain free

SPANNMÅLSFRITT

Med 0 % spannmål i varje förpackning kan husdjuren till 100 % mer njuta av det högkvalitativa djurproteinet som de instinktmässigt älskar.