På samma sätt som du läser näringsinnehållet på etiketten på de matförpackningar du köper till dig själv i butiken bör du läsa näringsinformationen på etiketterna till kattfodret. Etiketterna på kattfoder kan se lite mer komplicerade ut jämfört med din mat, men den här guiden hjälper dig att hitta det kattfoderalternativ som är bäst och mest hälsosamt för ditt husdjur.

LISTA ÖVER SAMMANSÄTTNING PÅ KATTFODERETIKETTER

På mat för människor är ingredienserna på etiketten arrangerade i fallande ordning enligt hur stor procentandel av vikten de utgör i produkten. Till exempel, om den första ingrediensen som listas är kyckling vet du att en stor andel av livsmedlet består av kyckling. Detsamma gäller för näringsinformationen på etiketter på kattfoder. På etiketter till kattfoder kan ingredienser antingen listas efter kategorinamn eller efter varje ingrediensnamn. För mineraler, för att undvika en lång lista med namn, har djurfodertillverkare kommit överens om att använda kategorinamnet mineraler istället för att lista varje ingrediensnamn.
När du köper kattfoder ska du titta efter foder som innehåller djurprotein, t.ex. lax och kyckling. Då vet du att din katt får ett hälsosamt kattfoder av hög kvalitet som innehåller alla proteiner och aminosyror den behöver för att hålla sig frisk.

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR PÅ KATTFODERETIKETTER

Det här påminner om näringsinformationen som finns på förpackningar till den mat som människor äter och inkluderar för kattfoder:

  • (rå)protein
  • fettinnehåll
  • råfiber
  • för produkter som innehåller mer än 14 % fukt, även fuktinnehållet

De analytiska beståndsdelarna för torrfoder & våtfoder för husdjur ser olika ut eftersom de har olika fuktinnehåll.

UTVALDA PRODUKTER

Philosophy

SATISFY THEIR NATURETM

Philosophy

MINIMUM 60 % ANIMALISKT URSPRUNG

Alla våra CRAVE™-recept är skapade med animaliskt protein av hög kvalitet, eftersom vi tror att man bör lyssna på och respektera djurets sanna natur.

lol

HÖGT PROTEININNEHÅLL

Proteinrika dieter innehåller de näringsämnen som krävs för ett starkt och hälsosamt husdjur, och har den smak de älskar och ger dem energi att leka.

Grain-free

SPANNMÅLSFRITT

Med 0 % spannmål i varje förpackning kan husdjuren till 100 % mer njuta av det högkvalitativa djurproteinet som de instinktmässigt älskar.

Cookie-Einstellungen