På samma sätt som du läser näringsinnehållet på etiketten på de matförpackningar du köper till dig själv i butiken bör du läsa näringsinformationen på etiketterna till hundfodret. Etiketterna på hundfoder kan se lite mer komplicerade ut jämfört med din mat, men den här guiden hjälper dig att hitta det hundfoderalternativ som är bäst för ditt husdjur.

LISTA ÖVER SAMMANSÄTTNING PÅ HUNDFODERETIKETTER

På mat för människor är ingredienserna på etiketten arrangerade i fallande ordning enligt hur stor procentandel av vikten de utgör i produkten. Till exempel, om den första ingrediensen som listas är kyckling vet du att en stor andel av livsmedlet består av kyckling. Detsamma gäller för näringsinformationen på etiketter på hundfoder. På etiketter till hundfoder kan ingredienser antingen listas efter kategorinamn eller efter varje ingrediensnamn. För mineraler, för att undvika en lång lista med namn, har djurfodertillverkare kommit överens om att använda kategorinamnet mineraler istället för att lista varje ingrediensnamn.
När du köper hundfoder ska du titta efter foder som innehåller djurprotein, t.ex. kyckling och nötkött Då vet du att din hund får ett hälsosamt hundfoder av hög kvalitet som innehåller alla proteiner och aminosyror den behöver för att hålla sig frisk.

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR PÅ HUNDFODERETIKETTER

Det här påminner om näringsinformationen som finns på förpackningar till den mat som människor äter och inkluderar för hundfoder:

  • (rå)protein
  • fettinnehåll
  • råfiber
  • för produkter som innehåller mer än 14 % fukt, även fuktinnehållet

De analytiska beståndsdelarna för torrfoder & våtfoder för husdjur ser olika ut eftersom de har olika fuktinnehåll.

crave image

CRAVE™ VARUMÄRKESTIPS

Philosophy image

SATISFY THEIR NATURETM

Philosophy image

MINIMUM 60 % ANIMALISKT URSPRUNG

Alla våra CRAVE™-recept är skapade med animaliskt protein av hög kvalitet, eftersom vi tror att man bör lyssna på och respektera djurets sanna natur.

high protein

HÖGT PROTEININNEHÅLL

Proteinrika dieter innehåller de näringsämnen som krävs för ett starkt och hälsosamt husdjur, och har den smak de älskar och ger dem energi att leka.

grain free

SPANNMÅLSFRITT

Med 0 % spannmål i varje förpackning kan husdjuren till 100 % mer njuta av det högkvalitativa djurproteinet som de instinktmässigt älskar.